In Memoriam Chris Derksen

In Memoriam Chris Derksen

In Memoriam  Chris Derksen
1928 - 2018
Zondag 26 augustus overleed beeldend kunstenaar Chris Derksen te Heeze.
 
In 2001 was hij één van de oprichters van Kunstkring Eymerick. En vanwege zijn verdiensten erebestuurslid. Een echte “Founding Father” was hij.
Chris was altijd van de partij bij het organiseren van activiteiten, zoals ”De creatieve heidedagen”, “Kunst in de etalage”, KunstSmullen, excursies en museumbezoeken. Nooit deed je te vergeefs een beroep op hem, altijd stond hij klaar en zette zich met hart en ziel in.
Tot het laatste toe een actief lid van de kunstkring.
 
Chris vertelde zelf over zijn kunstenaarschap:
 
“In mijn hart ben ik altijd kunstenaar geweest.
Als jongen hielp ik een schrijnwerker met het hakken van houten beelden. Zo begon het en het heeft me nooit los gelaten. Later als aannemer nam ik vaak een stuk afvalhout om er iets van te maken. En als er tijd voor was volgde ik een workshop of cursus. 
 
Nadat ik mijn bedrijf verkocht had ging ik me helemaal aan de kunst wijden. Niet alleen als beeldhouwer, maar ook als schilder en graficus. In 1994 studeerde ik af in Turnhout. Later ging ik ook naar Arendonk. Mijn beeldhouwen ontwikkelde zich naar modelleren in brons en corten staal. Schilderen doe ik het liefst op grote panelen en altijd zijn het aardkleuren waarop ik uitkom. Voor de houtsneden ga ik het liefste uit van oud materiaal, waarbij de spijkergaten en zaagsneden altijd extra waarde toevoegen aan het eindresultaat”
 
De gemeente Heeze-Leende heeft diverse kunstwerken van hem in bezit gekregen, waaronder bronzen sculpturen en beelden van corten staal.
Op 22 augustus vorig jaar nog schonk hij éénvan zijn karakteristieke beelden aan de gemeente, dit beeld staat nu te pronken op het Strabrechtplein in het centrum van Heeze. 
 
Kunst was zijn passie, we zullen hem missen.
 
Sjaak van Galen
Voorzitter Kunstkring Eymerick
 
Voor meer informatie over Chris en wat hem bewoog zie zijn website: www.chrisderksen.nl

Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Penningmeester
José Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Secretariaat
Lenie van den Akker
Bovenland 8
5663 HP Geldrop
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Bankrekening
NL41RABO0159794498
tnv Kunstkring Heeze-Leende-Sterksel


© 2023 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens