In Memoriam Ad van Beek

In Memoriam expo Ad van Beek

Kunstkring Eymerick exposeert in ‘T PERRON
In Memoriam Ad van Beek
 
Vanaf 27 september  tot 15 december 2017 hangen werken van Ad van Beek in het dorpshuis ‘T PERRON in Heeze. De expositie wordt geopend op 27 september om 15.00 uur.
Ad overleed op 17 september 2013.
Hij was van jongs af aan bezig met kunst en architectuur. In zijn geboortestad Eindhoven begon hij al vroeg met schilderen en kwam vele jaren later op de kunstacademie in Arendonk, waar hij 8 jaar studeerde. Hij was lid van verschillende schilderscollectieven.
Kunst en architectuur waren zijn passies. 
In 2003 lukte het zijn vriend Chris Derksen om hem over te halen bestuurslid te worden van Kunstkring Eymerick. Bij die kunstkring had hij een grote staat van dienst.
Samen met Martien Baselmans heeft hij 10 jaar lang alle exposities georganiseerd. Ad was ook de aangever van het idee om de voormalige brandweerkazerne in Heeze te gaan gebruiken als atelier voor de Kunstkring. Dankzij de medewerking van de gemeente Heeze – Leende, is dat grandioze idee gerealiseerd en staat nu bekend als de KunstKazerne.
Hij was altijd van de partij als er activiteiten georganiseerd moesten worden, zoals: De Creatieve heidedagen, Kunst in de etalage, Model- en Portrettekenen en niet te vergeten Museumbezoeken.
Maar bovenal was hij een uitvoerend kunstenaar. Hij schilderde graag in de natuur ver weg in Frankrijk of dichtbij huis op de hei. Altijd in de hem kenmerkende kleuren.
Ad was breed georiënteerd in alles wat met kunst te maken had. Als hij weer iets leuks gevonden had, hielp hij anderen op weg met zijn bekende uitspraak: “Is dat niks voor jou?”
 
In overleg met zijn vrouw, Dinette van Beek en hun drie dochters, is een selectie gemaakt van de Schilderijen van Ad.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Penningmeester
José Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Secretariaat
Lenie van den Akker
Bovenland 8
5663 HP Geldrop
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Bankrekening
NL41RABO0159794498
tnv Kunstkring Heeze-Leende-Sterksel


© 2023 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens