Brabantse Dorpen Derby

Kijkdozen maken

Persbericht
KunstSmul-uitdaging voor Heezer basisschoolleerlingen
Maak zelf een kijkdoos en win een prijs
Voorafgaand aan de twee Heezer KunstSmulweken, van 17 oktober tot en met 1 november, kunnen leerlingen van de basisscholen  in Heeze werken aan hun eigen  kijkdoos, die dan tijdens die twee weken ten toon wordt gesteld in dorpsthuis ’t Perron.  
KunstSmullen is een evenement waaraan wordt deelgenomen door kunstenaars, galerieën, horeca en winkeliers. Het gaat om een leuke, mooie en lekkere combinatie van nieuwe en oudere kunstwerken en kunstzinnige maar vooral ook lekkere en aparte  creaties van de deelnemende horecabedrijven. De winkeliers stellen hun zaken open voor artistieke kijkdozen en op de slotdag, zondag 1 november, bieden zij het winkelende publiek KunstSmulhapjes aan, ook weer gemaakt door de keukenbrigades van de horecabedrijven. Zie verder www.kunstsmullen.nl .
In samenwerking met een van de hoofdsponsors van het evenement,  Rabobank Dommelstreek, en met de basisscholen is het idee van de kijkdozen ‘uitgebreid’ naar een uitdaging voor de schooljeugd. Rabobank Dommelstreek stelt drie prijzen beschikbaar voor de mooiste tot kijkdoos omgetoverde (schoenen)doos, voor drie categorieën: groep 1,2 en 3, groep 4,5 en 6 en groep 7 en 8. Het thema is de combinatie van kunst en smullen, verder is iedere leerling geheel vrij om zijn of haar fantasie de vrije loop te laten.  Een jury van ‘grote’ én van ‘kleine’ mensen beoordeelt de kijkdozen en kent de prijzen toe.
De kijkdoos mag thuis gemaakt worden, op school of  tijdens twee workshops in Kasteel Heeze, woensdag 7 en woensdag 14 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de workshops is aanmelden nodig, via emailadres info@kunstsmullen.nl. Wie thuis geen intacte schoenendoos heeft, kan er eentje ophalen bij Verest Schoenen in de Kapelstraat.
De kijkdozen kunnen op 14 oktober van 13 tot 19 uur bij dorpshuis ‘t Perron worden ingeleverd, voorzien van naam, adres, emailadres en telefoonnummer.
 
Nadere info:
Media vertegenwoordigers zijn welkom tijdens een van de workshops in het Kasteel.
Meer informatie bij Paul Thijssen, kasteelbeheerder, tel. 040 226 1431
, of via info@kunstsmullen.nl.
 

Coach Dorpen Derby Kunstsmullen Heeze is aangewezen

Rocco Verdult coach Heeze in Dorpen Derby

Oisterwijk, 30 mei 2015 –
Ontwerper, sociaal designer of een creatieve kameleon die ideeën spuugt: het is allemaal van toepassing op Rocco Verdult, de coach van Heeze in de Brabantse Dorpen Derby.  “Geweldig, hij heeft ons nu al meteen hartstikke goede tips gegeven. Ons probleem is dat we al die mooie dingen die we doen graag naar buiten brengen. Daar kan Rocco ons mee helpen”, zo liet het team van Kunstsmullen weten. Rocco is ook enthousiast: “Er zijn zo veel verschillende facetten in dit project. Ze willen ook verfrissen en verjongen, daar mag ik bij helpen. Ik heb er echt zin in”, aldus een enthousiaste coach.
Kick-Off
Dat Verdult de coach van Heeze wordt, werd  zaterdag door de provincie bekend gemaakt in een spetterende kick-off van de Brabantse leefbaarheidswedstrijd in het KVL-complex in Oisterwijk.  De negen Brabantse coaches zijn, naast Rocco, Joost Heijthuijsen (Den Hout), Gerard Korthout (Gilze), Bijke Aarts (Heeswijk-Dinther), Heleen Moors (Nispen), Simone Kramer (Ravenstein), René Bastiaanse (St. Agatha), Meggy Althuizen (Sterksel) en Cor van de Griendt (Stevensbeek).
 De uitreiking van de cheque in Oisterwijk

Vooraf gegaan door de trommelaars en trompettisten van het Gilde St Agatha gaan de Kunstsmullers verkleed als schilders uit voorbije tijden op naar de Kick Off in Oisterwijk.
Hier een fotoimpressie daarvan van Bert Keet

Foto

foto

Uitreiking van de cheque

de cheque

Zaterdag 30 mei Kick Off van De Brabantse Dorpen Derby

Uitreiking prijs van Brabantse Dorpen Derby in Oisterwijk

 
Zaterdagmorgen vertrekken we per bus , samen met Sterksel City, die de prijs ook krijgt uitgereikt.
Negen initiatieven in Brabant zijn genomineerd !!!
Waarvan twee uit Heeze – Leende.
 
Niet verwonderlijk dat Burgemeester Paul Verhoeven en Wethouder Mathieu Moons ook present zullen zijn daar in Oisterwijk.
 
Wij van Kunstsmullen Heeze zijn gekleed als kunstschilders uit de Gouden Eeuw
En we worden door de trommelaars en trompettisten van het Gilde St Agatha voorgegaan bij binnenkomst in de grote hal in Oisterwijk.

Wij zijn genomineerd!

’s-Hertogenbosch, 23 april 2015 
PERSBERICHT
De negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2015 zijn bekend.
De projecten die mee gaan doen aan de finale zijn:
-Den Hout – Freemde Fogel Festival
-Gilze – Zo104
-Heeswijk-Dinther – Het VerhAal
-Heeze – Kunstsmullen  
-Nispen – Heerlijcke cultuur
-Ravenstein – Alles draait om de Nijverheid 
-Sint Agatha – Het voetveer verbindt (ons weer)
-Sterksel – @SterkselCity
-Stevensbeek – Samen Stevensbeek!
 
De jury, onder leiding van gedeputeerde Brigite van Haaften, selecteerde de finalisten uit maar liefst 92 inzendingen voor de vierde Dorpen Derby, de leefbaarheidswedstrijd van de provincie. “De Brabantse Dorpen Derby is een mooie manier om mensen zelf te betrekken bij hun leefomgeving. Als je gebruik maakt van de kracht van mensen, van hun eigen ideeën, krijg je de mooiste resultaten. Brabanders weten zelf het beste wat goed is voor hun dorp, en van die kennis maken we graag gebruik”, aldus Brigite van Haaften.
De komende periode gaat zij, samen met haar mede juryleden Paul Spapens, Tet Reuver, Rik Geurts en Lout Donders de finalisten volgen in hun race naar de finale op 12 december. De negen gekozen projecten krijgen elk 10.000 euro om aan hun project te besteden. Ook krijgen zij professioneel advies en begeleiding voor hun project van een cultuurcoach “Voor de negen finalisten breekt een spannende maar leuke tijd aan”, aldus Van Haaften. ‘Ik ben ervan overtuigd dat zij met deze projecten hun dorpen nog meer kleur gaan geven.“
Omroep Brabant besteedt in het najaar uitgebreid aandacht aan de negen teams. Hun verrichtingen zijn vanaf 19 september wekelijks te volgen in de tv serie. Vanaf die datum kan via de website www.brabant.nl/dorpenderby ook gestemd worden op de projecten. Uiteindelijk bepalen de publieksstemmen en de jury-uitslag samen de top drie.
Finale
Op 12 december wordt in een live tv uitzending de winnaar van de Derby 2015 bekend. De kijkers kunnen tijdens de uitzending stemmen op hun favoriet en bepalen wie er met 25.000, 12.500 en 7500 euro naar huis gaat. Met deze prijzen kunnen de dorpen echt een verschil maken voor de leefbaarheid.
Informatie
 Kijk voor meer informatie over de Dorpen Derby op www.brabant.nl/dorpenderby, of volg de Derby via Facebook (brabantsedorpenderby), Twitter (@dorpenderby) of op Instagram (dorpenderby). 
Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Penningmeester
José Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Secretariaat
Lenie van den Akker
Bovenland 8
5663 HP Geldrop
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Bankrekening
NL41RABO0159794498
tnv Kunstkring Heeze-Leende-Sterksel


© 2023 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens