Kunstsmullen 2014

Het voorwerk

Opening

Kunstsmullen is officieel geopend op 12 oktober door wethouder Matthieu Moons.
Programmaboekjes zijn voor 2,50 Euro verkrijgbaar bij VVV en hereca in Heeze.
Het onderdeel Land-Art wordt wegens groot succes met 14 dagen verlengd.

Land-art Heeze 2014

LAND-ART Heeze okt 2014
 
Omstreeks 1850 kwamen al kunstenaars naar Heeze om het ongekunstelde landelijke leven te genieten en vast te leggen in hun schilderijen. Circa 50 jaar geleden was er opnieuw een kunst- revival: sommige kunstenaars wilden zich bevrijden van de sterke commercialisering van de kunst. Zij vluchtten figuurlijk uit de steden en gingen opnieuw de dialoog aan met de natuur. Zo ontstond het begrip Land-Art, een veelzijdige kunststroming waarbij ingespeeld wordt op het landschap met kunstzinnig bedoelde ingrepen. Kunstkring Eymerick gaat graag de uitdaging aan om in het landelijke Heeze deze kunststroming te laten gloriën en iedereen kennis te laten maken met spraakmakende Land-Art-objecten.  
Voor het evenement Kunstsmullen hanteren we een zo breed mogelijke definitie, waardoor de wisselwerking tussen ‘kunst’ en ‘creativiteit’ de eindresultaten verrijken.
De thema’s van de dit jaar aangeboden Land-Art objecten zijn:
- de vergankelijkheid van alles;
- respect voor de leefomgeving;

- het activeren van de jeugd, onze toekomst.
Vrijheid is daarbij een verbindend element. Opmerkelijk is dat de Land-Art objecten het cultuurlandschap met daarin het kasteel Heeze probleemloos verbindt met het bruisende centrum van Heeze dat opnieuw zijn bezoekers laat smullen van haar landelijke eenvoud.
U zult genieten van de objecten die onze kunstenaars voor u hebben bedacht en neergezet.
Voor u is er een interessante wandeling uitgestippeld via het centrum naar de bosrijke omgeving rondom het kasteel. Laat u verrassen door culinaire hoogstandjes en verrassende kunstobjecten en geniet van alles wat Heeze u te bieden heeft. 

Een ontdekkingstocht door de natuur

EEN ONTDEKKINGSTOCHT DOOR DE NATUUR LANGS KUNST EN CULINAIRE HOOGSTANDJES
De wandeling start bij Restaurant De Artist en galerie des Beaux Arts en loopt door tot het Strabrechtsplein. De Land-Art route bereikt u via de oprijlaan naar het Kasteel Heeze.
In principe kunt u uw auto parkeren op het parkeerterrein naast de kerk.
In het bijbehorende programmaboekje treft u een plattegrond aan waarop de wandeling staat aangegeven. De plattegrond geeft verwijzingen naar de deelnemende winkeliers, horecabedrijven en galeriehouders. Maar bovenal geeft het boekwerk een voorproefje van circa 35 kunstobjecten, wie het gemaakt heeft en waarom en waar ze staan opgesteld. 

s2

2

6

9

11

13

19

24

25

26

29

Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Penningmeester
José Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Secretariaat
Lenie van den Akker
Bovenland 8
5663 HP Geldrop
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Bankrekening
NL41RABO0159794498
tnv Kunstkring Heeze-Leende-Sterksel


© 2023 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens