King Art

King Art uitnodiging

King Art
 
Wat maak jij voor de Koning?
Vorig jaar is Koningin Beatrix afgetreden en heeft haar zoon Willem Alexander haar rol overgenomen. Hij is nu de Koning.
In het gemeentehuis heeft 33 jaar het beeld van de koningin gestaan, maar er moet iets nieuws komen!
Iets nieuws voor de nieuwe Koning!
Kunstenares Ine van Lierop uit Heeze die is aangesloten bij de lokale kunstkring Eymerick, maakt een nieuw beeld van de Koning.
Dit komt in de raadzaal van het gemeentehuis te staan.

Aansluitend wordt een kunstwedstrijd gehouden voor de jeugd uit Heeze-Leende.
De werkjes van de deelnemende leerlingen zijn te zien in de atelierroute Heeze op 31 mei en 1 juni!
Het werk van de winnende deelnemer komt naast het beeld van Ine van Lierop in de raadzaal te staan!

MEEDOEN?
Stuur dan vóór 11 april een mail naar m.scharroo@ku-cu.nl Vergeet niet in de mail te zetten met welke groepen de school deelneemt.
Wat:
en wedstrijd voor groep 1 t/m 8 waarin kinderen iets maken om de nieuwe Koning te eren. Dat kan zijn een schilderij, een beeld, maar ook een koningsschoen, een medaille, een kroon, een kledingstuk, noem maar op.
Het werk mag individueel gemaakt worden of in groepjes.
Uit de werkjes van kinderen uit de middenbouw wordt door de jury, het beste werk gekozen. Het werk van de winnaar komt in de raadzaal van het gemeentehuis.
 
Wanneer:
In de atelierroute in Heeze op 31 mei en 1 juni, wordt per deelnemende school plaatsgemaakt voor 2 werken van kinderen uit de middenbouw.
De exacte locatie voor deze werken wordt later bekend gemaakt.
Voor de werken van kinderen uit andere groepen wordt tijdens de atelierroute een expositie ingericht in ‘t Perron. Het maximaal aantal werken per groep wordt later bekend gemaakt.
‘t Perron is onderdeel van de atelierroute.

Voorselectie:
De school kiest zelf twee kandidaten voor de expositie in de atelierroute en dus de mogelijke winnaar uit de middenbouw. De school zorgt er zelf voor dat de werken op woensdag 28 mei naar de Kunstkazerne gebracht worden.
De school kiest ook zelf welke kinderen hun werkjes op mogen hangen tijdens de atelierroute in het Perron. Totaal aantal plaatsen per school wordt later bekend gemaakt. De school levert deze werken op26of27meiafbijtPerron.

EXTRA!!!
De scholen die deelnemen, krijgen bezoek van de Burgemeester die iets vertelt over onze monarchie.
Ook komt kunstenares Ine van Lierop iets vertellen over haar werk als kunstenares en over haar beeld van de Koning. Data in overleg met de school. (organisatie loopt via de cultuurcoach)
Dit bezoek geldt voor de deelnemende groep uit de middenbouw aan de atelierroute. (maximaal 1 groep) Scholen die meedoen krijgen een leuk presentje!
Bekendmaking en onthulling:
De jury kiest tijdens de atelierroute een werk uit dat in de raadzaal komt te staan. Welk werk dat is wordt bekendgemaakt in de week van 2 juni 2014. Op 5 juni van 10:30 uur tot 11:30 uur wordt in de raadzaal van het gemeentehuis het winnende werk feestelijk onthuld. De hele klas is daarvoor uitgenodigd.
Jury:
De jury bestaat uit Kunstenares Ine van Lierop, kunstenares en leerkracht Marja Vierstraete en een lid van Kunstkring Eymerick.
King Art is een samenwerkingsproject van Kunstkring Eymerick, gemeente Heeze-Leende , ’t Perron en het basisonderwijs in Heeze-Leende 

Deelnemers aan King Art


 AANMELDINGEN !!!
 
3 scholen hebben zich aangemeld voor King Art, te weten:
 
-Dirk Hezius (groep 5 en 6)
-Merlebos (hele school)
-St. Jan (groep 5/6 en 7/8)
 
Totaal doen dan 389 kinderen mee!
Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Penningmeester
José Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Secretariaat
Lenie van den Akker
Bovenland 8
5663 HP Geldrop
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Bankrekening
NL41RABO0159794498
tnv Kunstkring Heeze-Leende-Sterksel


© 2023 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens