Overzicht 2014

Thea van Moorsel

Expositie van hedendaagse schilderijen in 't Perron

Expositie van hedendaagse schilderijen in ’t Perron
 

In Dorpshuis ’t Perron in Heeze exposeert een drietal schilders met eigentijdse schilderijen. Het zijn Thea van Moorsel, Hans Baas en Martin Geerts. De expositie duurt tot en met 21 maart a.s. en is gratis te bezichtigen.
 
De drie schilders hebben aardig wat gemeen. Ze hebben na een glanzende maatschappelijke carrière, alhoewel Thea nog volop in het arbeidsproces actief is, het roer omgegooid en zijn zich op de kunstacademie in Arendonk in het schildersvak gaan bekwamen, tot en met de specialisatiegraad. Tot die specialisatie wordt je overigens alleen toegelaten als je goed bent in je vak. Daarna zijn ze hun eigen weg gegaan en schilderen in diverse ateliers, waaronder dat van Kunstkring Eymerick. 
 
 
Thea van Moorsel zegt over haar eigen werk: “Inspiratie haal ik vooral uit alledaagse dingen die mijn aandacht trekken, maar ook uit reizen en natuur. Fotografie is ook een grote passie en ik gebruik dan ook vaak een foto als uitgangspunt voor een schilderij.
De onderwerpen zijn zeer divers. Ik begin vaak figuratief, waarna ik dit beeld geheel of gedeeltelijk abstraheer. Mijn werk verandert voortdurend tijdens het wordingsproces, waardoor ook een zekere gelaagdheid ontstaat. Het is een zoektocht naar datgene wat ik wil uitdrukken. Ik werk met acrylverf en hanteer regelmatig het palletmes.” Zie ook www.theavanmoorsel.exto.nl.
 
Hans Baas schildert zowel figuratief als abstract. “Mijn onderwerpen zijn
divers; landschappen en portretten hebben mijn voorkeur. Voorts laat ik
me leiden door onderwerpen die mij aanspreken.”
 
Martin Geerts heeft zich na zijn werk als jurist en mediator gestort op het schilderen. Hij schildert figuratief, maar niet uitsluitend in dezelfde stijl.
“Sfeer, kleur en licht zijn abstracte begrippen, voor mij van essentieel belang in mijn schilderwerk.
Zijn schilderijen zijn opgebouwd uit lagen verf die daardoor vaak doorleefd zijn en meerdere lagen zichtbaar blijven, die de kleuren verdiepen.

 
Kortom, een bezoek aan de expositie zal zich lonen met het plezier dat u beleeft om hun schilderkunst.
Het plezier waarmee ze gemaakt zijn, na hun gevecht met de weerbarstige materie, spat van de schilderijen af. Dat willen zij met u delen.
 
Dorpshuis ’t Perron is geopend op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 23.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 20.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00  tot 13.00 uur.
 
 
Wilt u meer informatie over deze expositie, de exposanten of wilt u zelf eens exposeren  in ’t Perron of het gemeentehuis van Heeze-Leende, zie www.kunstkringeymerick.nl.
 

Hans Baas

Martin Geerts

Voorzitter
Sjaak van Galen
Pieter Theeuwenlaan 10
5591EJ Heeze
info@kunstkringeymerick.nl
Penningmeester
José Wouters
Kruis 24
5591LA Heeze
Secretariaat
Lenie van den Akker
Bovenland 8
5663 HP Geldrop
Kamer van Koophandel
nr. 17158658
Bankrekening
NL41RABO0159794498
tnv Kunstkring Heeze-Leende-Sterksel


© 2023 Copyright Kunstkring Eymerick | Contactgegevens